Clinic

Verantwoord beginnen met hardlopen.

Hardlopen past in een gezonde leefstijl en is een laagdrempelige manier om lekker te bewegen in de buitenlucht. Hardlopen is echter ook een belastende sport voor het lichaam en daarom liggen blessures op de loer. Het is zodoende verstandig om als beginnende hardloper aansluiting te zoeken bij een vereniging waar onder deskundige leiding kan worden getraind.


Hardlopen is een prachtige sport, en heeft als groot voordeel dat het niet tijd- of plaatsgebonden is en dat je er alleen een paar goed aangemeten hardloopschoenen en prettig zittende kleding voor nodig hebt. Daarnaast is het ook een prima manier om de basisconditie op peil te houden die nodig is voor het beoefenen van andere sporten.

Iphitos start op de 1e zaterdag van het nieuwe jaar met een nieuwe beginnerscursus ( In 2018 op zaterdag 6 januari).

De trainingen starten om 9.00 uur, vertrekkend vanaf de multifunctionele accommodatie aan het Nilantspad in Losser.

De beginnende lopers worden gedurende een half jaar voorbereid op het goed en plezierig kunnen hardlopen van een afstand van 5 of 10 km. Hierbij worden ze tijdens de trainingen persoonlijk begeleid door gecertificeerde trainers, waarbij de belangrijke aspecten van het hardlopen spelenderwijs aan de orde komen. Er is veel aandacht voor blessurepreventie, de juiste looptechniek (coördinatie) en lenigheid.

De trainers van Iphitos werken heel geleidelijk toe naar het kunnen volbrengen van genoemde afstanden. Zodoende is de clinic ook geschikt voor beginnende lopers die geen sportachtergrond hebben of enkele jaren niet hebben gesport. Het hebben van plezier tijdens de trainingen wordt heel belangrijk gevonden.

Dus, niet meer twijfelen, maar jezelf via onderstaande mailadres aanmelden.

Meer informatie of aanmelden? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook kan telefonisch contact worden opgenomen met Peter Beernink (053-5388366)