Clinic

10e editie Hardloopclinics AV Iphitos


AV iphitos organiseert in januari 2019 voor het 10e achtereenvolgende jaar haar jaarlijkse hardloopclinics. Naast de clinic voor de 5 en 10 kilometer wordt dit jaar ook de 1/2 marathon-clinic aangeboden. Beginnende hardlopers kunnen starten met de 5 of 10 kilometer. Deelname aan de 1/2 marathon clinic is mogelijk voor ervaren hardlopers die reeds 10-12 km kunnen hardlopen en graag met een trainer/ coach in groepsverband richting Enschede Marathon willen trainen op 14 april 2019. Hardlopen bij Iphitos is een laagdrempelig, gezellig, sociaal en past bij een gezonde leefstijl. Tevens is het een ideale sport voor iedereen die onder deskundige leiding wil werken aan een goede basisconditie en lekker bezig wil zijn in de buitenlucht.
De clinics starten volgend jaar op zaterdag 5 januari 2019 en eindigen begin april. Iphitos biedt deelnemers trainingsmogelijkheden op de zaterdagochtend en op doordeweekse avonden tijdens reguliere clubtrainingen.
De trainingen op de zaterdagochtend starten om 9.00 uur vanaf het nieuwe clubgebouw bij de accommodatie aan het Nilantspad in Losser. De beginnende atleten/ atletes worden tijdens de trainingen begeleid door gecertificeerde hardlooptrainers, waarbij veel belangrijke aspecten van het hardlopen aan de orde komen. Veel aandacht zal worden gegeven aan coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen en blessurepreventie, waarbij inhoudelijk de trainingen worden aangepast aan het niveau van de lopers. De doelstelling is om een afstand van 5 of 10 kilometer goed en plezierig te kunnen volbrengen in het voorjaar van 2019. Met de 1/2 marathon lopers wordt getraind richting de Enschede Marathon op 14 april.
Meer informatie is te vinden op de website van AV Iphitos, waar men zich via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. nu al kan aanmelden voor deze clinic. Mocht men nog meer informatie nodig hebben dan kan contact worden opgenomen met Peter Beernink, telefoon 053-5388366. In totaal kunnen er circa 40 beginnende hardlopers deelnemen.Anthony Chickillo Jersey