Trainingskamp 2015 - groep 4 en 5

Vrijdagmiddag de tas in pakken.

Wat nemen wij mee op zo’n trainingskamp?

Even op weeronline kijken en zien wat het weer doet dit weekend. De voorspellingen waren niet echt om vrolijk van te worden. Koud en regen. Dan maar voldoende sportkleding meenemen. Voor elke training T-shirts, regenjasjes, trainingsbroeken en extra schoenen en nog veel meer. Jeetje, gaan wij maar twee dagen weg?? Als ik de tas zie lijkt het of ik een week weg ga.

Zaterdag ochtend op tijd op staan en een aantal medesporters ophalen.  Met een goede humeur gaan wij op weg naar Uelsen. Echter onderweg werd het steeds donkerder en ja hoor flink wat regen. Toen wij bij jeugd herberg aan kwamen werd het gelukkig al wat droger. Wij kregen wij onze kamers toegewezen en konden wij onze tassen kwijt.

Vol goede zin beginnen wij aan onze training. De trainers hadden een hele mooie route uitgezocht, eerst stukken door het bos, langs maisvelden en paden, echter onderweg kregen wij een grote plensbui  op ons en stoppen is geen optie wij bikkels gaan door. Uit eindelijk na een kilometer of 7 kwamen wij weer aan bij de herberg. Lekker even douchen en droge kleren aan. Na zo’n tocht is het  tijd voor warm eten,  een lekkere schnitzel, salade en nog meer.

Later in de middag tijd voor ons spelprogramma, dat was best lachen. Er werd levend memorie gedaan, levend kwartetten en een hilarisch kiphonkbal spel. Iedereen was op zijn/haar manier fanatiek. Dan werd het tijd voor het middag trainingsprogramma, intervaltraining. Dat was best pittig, heuvel op heuvel af ( kunnen nu ook aan Iron man wedstrijden meedoen).

’s Avonds was er een broodmaltijd wat ook goed heeft gesmaakt na al onze inspanningen. Na het eten met z’n allen nog een rondje gewandeld. Een bezoekje gebracht bij een nagemaakt dorp uit de bronzen tijd ( Het was te koud om ijs te eten). Later op de avond gezellig aan de bier, wijn of fris met heel veel meegenomen lekkers. De sfeer was super en voor sommigen werd het wel heel laat.

De volgende ochtend op tijd op, ontbijten en aan onze laatste training beginnen een duurloop. Ook hier hebben de trainers een mooie route van 10 km uitgezet door het bos langs binnenwegen en weilanden. Het is echt een mooie omgeving. Eenmaal terug snel even douchen en de tassen inpakken. Moe en voldaan pakken wij de auto in.

Als verassing wegens het 10 jarige jubileum was er dit jaar geen koffie met gebak naar een heerlijk buffet. Een gezellige afsluiting voor een geslaagd sportief weekend.

Met dank aan Frans Wijlens (onze locatie directeur)  onze trainers, de organisatie van het middagprogramma  en aan allen die hebben deelgenomen was dit weer een geslaagde trainingskamp.

Groeten van groep 4+5

Astrid KersAnthony Chickillo Jersey