Trainingskamp 2015 - groep 1 en 2

Maar liefst 43 personen hebben zich ingeschreven voor het trainingsweekend welke dit keer ook 10 jaar bestaat. Dit weekend is van oorsprong voor de hardlopers, maar sinds vorig jaar is ook de wandelgroep erbij gekomen wat steeds meer een succes lijkt te worden.
Dit keer waren aanwezig van de hardlopers de groepen 1,2,3,4 en 5 en dus de wandelaars.

Het is 5 september dat 14 fietsers om 8:30 uur gezamenlijk vertrekken naar Uelsen in Duitsland, lekker gezond en sportief 32 kilometers op de fiets. Van die 14 waren er 6 die wisten dat het een zwaar weekend zou worden, ze gingen met de E-bike!!! De rest van de mensen ging gezamenlijk met de auto naar Uelsen.
Eenmaal aangekomen was het lootjes trekken voor de kamerindeling, altijd spannend en vooral voor 2 dames die echt niet zonder elkaar kunnen. Kort daarna begon de eerste training, wij van groep 1 en 2 liepen ongeveer 9 km door de prachtige, maar heuvelachtige omgeving. Alleen was het de regen wat iets roet in het eten deed, kletsnatte schonen was dan het gevolg. Menigeen had gelukkig 2 paar schoenen mee. Overigens lekker in onze groep…..3 Peter’s.
Na dit loopje en een fijne douche was het tijd voor de heerlijke warme maaltijd wat echt wel nodig was gezien er daarna een interval training op papier stond.

In de middag was een spellenprogramma voorgeschoteld en juist daar zie je dat er veel verschillende mensen aanwezig zijn: Valsspelers, luiwammesen, goed oplettende juryleden, niet tegen hun verlies kunnen enzovoort. Maar ondanks dat was iedereen het met elkaar eens na deze spelen en voor het avondeten: “daar moet op gedronken worden hihaho”, daar was dus gelukkig de saamhorigheid weer helemaal terug.
Deze was heftig met die mooie, maar op dat moment kl… bultjes. Onze groep heeft hier een afstand van ongeveer 9 km afgelegd.
Na weer gedoucht te hebben stond er een uurtje later een broodmaaltijd voor ons klaar met gelukkig niet alleen dat droge flauwe Duitse brood, maar ook bolletjes.

De avond viel, helaas was het te vochtig en koud om buiten te zitten. Maar binnen was het er niet minder gezellig om. In een enorme kring zaten we rond de tafel en dronken uiteraard alleen maar ranja met een rietje of gezonde energie loopdrankjes. Ook de per ongeluk meegenomen chips e.d. bleef keurig in de tas…kuch kuch. De laatsten deden die avond even na 2.00 uur het licht uit.
Na veel gezaag en geslaapwandeld te hebben werd en op zondag na het ontbijt weer gelopen.
Daarna was het tijd voor de laatste training, voor ons (dus groep 1 en 2) stond er 17 kilometers op papier. Een mooie lange duurloop met prachtige paadjes door het heuvelachtige bos waarbij ook mountainbikers een tocht hadden van 100 km. Hier en daar kruisen we elkaar en dat was juist leuk en had je wat meer te bekijken dan alleen maar boven en heuveltjes.
Eenmaal terug was het douchen, tas inpakken en verzamelen voor de terugreis. Onderweg was er nog een mooie locatie onderweg wat we te danken hadden aan het 10 jarig bestaan, een heerlijke warme maaltijd. Wat trouwens zeer opvallend was dat er op zaterdagmiddag geen koffie was en men toen juist koffie wilde hebben, nu was er dan op zondagmiddag volop koffie en bijna niemand nam koffie. Wat kan een mens toch wisselend zijn!!!

Helaas is het papier vol en dus zijn er altijd puntjes wat ik hier niet heb kunnen neerzetten, zoiets moet je eigenlijk ook zelf meemaken. Want juist daar gaat het om, zelf meemaken is altijd leuker dan verhalen aanhoren.
Leuke nieuwe momentjes dit jaar: iemand had een jas gevonden….van wie is deze? Bleek dus uiteindelijk van haar zelf te zijn. Of twee dames die op de fiets waren en de tassen bij een auto in hadden gedaan. Bij vertrek kwamen ze er achter dat hun e-bike computer is die tas zat!!
Verder wil ik groep 1 en 2 bedanken dat ik ook dit jaar/weekend gastloper mocht zijn en dat er ik daarmee het gesprek van het weekend was voor groep 3. Vrienden van groep 3…..dinsdag loop ik weer met jullie mee hoor.
Ook Frans Wijlens bedankt voor het organiseren van dit zoveelste mooie weekend, altijd tot in de puntjes !!
Uiteraard ook alle anderen bedankt voor dit gezellige en sportieve weekend namens groep 1 en 2.

Namens groep 1 en 2 met vriendelijke sportieve groet,
Peter WrekenhorstAnthony Chickillo Jersey