Twentse Smokkel Trail

AV-Iphitos neemt afscheid van de 3LandenLoopLosser en gaat Twentse Smokkel Trail organiseren

www.TwentseSmokkelTrail.nl
(Inschrijving sinds 1 januari geopend)

Na 19 jaar neemt Atletiekvereniging Iphitos met een dubbel gevoel afscheid van de 3LandenLoop Losser.
De 3LandenLoop vraagt een enorme inzet van een groot aantal vrijwilligers in verhouding tot het aantal deelnemers. Met een hapje en een drankje op vrijdagavond 24 juni zijn de meer dan 140 vrijwilligers bedankt voor hun vaak jarenlange inzet. Hierbij is Frans Wijlens als organisator van het eerste uur in de bloemen gezet.

AV-Iphitos gaat vanaf volgend jaar, 20 mei 2017, een jaarlijks trailrun evenement organiseren. Trailrunning wil zeggen ‘off-road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes (trails) en natuurlijke hindernissen zoals heuvels, zand, modder en beekjes. Steeds meer hardlopers zoeken deze uitdagingen op.
Op zoek naar meer beleving in plaats van massale evenementen over asfalt en continu de focus op snellere tijden. Dichtbij de natuur, om de rust en hoe fraai de omgeving is te ervaren. Ongeveer eenzelfde beweging hebben we 20 jaar geleden gezien bij fietsers, van waaruit het mountainbiken is ontstaan. Bij het trailrunnen is het wedstrijdelement minder belangrijk, maar staat de gezelligheid voorop.

AV-Iphitos heeft besloten deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Op zaterdagavond 20 mei 2017 zal de 1e Twentse Smokkel Trail georganiseerd worden. In het prachtige buitengebied van Losser zijn nieuwe routes van ca. 21, 10 en 5 km uitgezet over grotendeels onverharde paden en grenspaden. Ook zal er een jeugdloop georganiseerd gaan worden rondom het sportpark. Voor de wandelaars bestaat de mogelijk om de trail te wandelen.
Start en finish zal plaatsvinden vanaf de atletiekbaan aan het Nilantspad 3 te Losser. Na de trail is er de mogelijkheid om gezellig na te zitten, waarbij ook voor muziek wordt gezorgd. Houd hiervoor de website TwentseSmokkelTrail in de gaten voor meer informatie.