Twentse Smokkel Trail

AV-Iphitos neemt afscheid van de 3LandenLoopLosser en gaat Twentse Smokkel Trail organiseren

www.TwentseSmokkelTrail.nl
(Inschrijving op 1 januari 2018 geopend)

Na 19 jaar heeft Atletiekvereniging Iphitos in 2017 met een dubbel gevoel afscheid genomen van de 3LandenLoop Losser.
De 3LandenLoop vraagt een enorme inzet van een groot aantal vrijwilligers in verhouding tot het aantal deelnemers. Met een hapje en een drankje op vrijdagavond 24 juni 2017 zijn de meer dan 140 vrijwilligers bedankt voor hun vaak jarenlange inzet. Hierbij is Frans Wijlens als organisator van het eerste uur in de bloemen gezet.

AV-Iphitos is vanaf 20 mei 2017, een jaarlijks trailrun evenement aan het organiseren. Trailrunning wil zeggen ‘off-road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes (trails) en natuurlijke hindernissen zoals heuvels, zand, modder en beekjes. Steeds meer hardlopers zoeken deze uitdagingen op.
Op zoek naar meer beleving in plaats van massale evenementen over asfalt en continu de focus op snellere tijden. Dichtbij de natuur, om de rust en hoe fraai de omgeving is te ervaren. Ongeveer eenzelfde beweging hebben we 20 jaar geleden gezien bij fietsers, van waaruit het mountainbiken is ontstaan. Bij het trailrunnen is het wedstrijdelement minder belangrijk, maar staat de gezelligheid voorop.

AV-Iphitos heeft de 1ste editie in 2017 uitstekend afgesloten. In het prachtige buitengebied van Losser zijn de nieuwe routes van ca. 21, 10 en 5 km uitgezet over grotendeels onverharde paden en grenspaden prima verlopen. Ook de jeugdloop georganiseerd rondom het sportpark verliep prima. Voor de wandelaars was de mogelijk om de trail te bewandelen.
Start en finish zal voortaan plaatsvinden vanaf de atletiekbaan aan het Nilantspad 3 te Losser. Na de trail is er de mogelijkheid om gezellig na te zitten, waarbij ook voor muziek wordt gezorgd. Houd hiervoor de website TwentseSmokkelTrail in de gaten voor meer informatie.