Loopgroep

Wil je beginnen met hardopen,
kijk dan op onze CLINIC pagina.

Indelingen en trainingen

Om de eenheid binnen de totale loopgroep te bewaren is het gewenst om de training gezamenlijk te starten vanaf ons nieuwe thuishonk aan het Nilantspad 3.
We doen dat het hele jaar door zowel op de dinsdag- en de donderdagavond om 19.30 uur.
De dinsdag staat meer in het teken van de (tempo)duurlopen en de donderdag wordt vooral gebruikt voor de intervaltraining voor alle groepen welke op de baan of elders in het dorp of buitengebied wordt afgewerkt, afhankelijk van het jaargetijde.
De lange rustige duurlopen voor de liefhebbers staan gepland op zondagmorgen om 9:00 uur.

Meestal wordt deze in twee niveaugroepen afgewerkt!
Deze beginnen ook vanaf ons clubhuis aan het Nilantspad.
Op dit moment is een indeling gemaakt in 3 trainingsgroepen:

Groep 1 en 2 (voor gevorderde snellere lopers die ook regelmatig aan wedstrijden deelnemen)
Programma: dinsdag – (tempo)duurloop over 13 – 17 km
donderdag - hoofdprogramma bestaat uit intervaltraining en core-stability
zondag – lange langzame duurloop over 18 – 22 km.
Deze trainingen staan normaal gesproken onder de enthousiaste leiding van de trainers Leo van den Broek en Peter Beernink.

Programma: dinsdag – (tempo)duurloop over 9 – 13 km
donderdag - hoofdprogramma bestaat uit intervaltraining en core-stability
Zaterdag – lange langzame duurloop over 13 – 17 km.
Frans Wijlens verzorgt voor die groep de looptrainingen.

Groep 4 en 5
Programma: dinsdag – (tempo)duurloop over 5 – 10 km
donderdag - hoofdprogramma bestaat uit intervaltraining en core-stability
Teddy Godschalk, Frans Nijhuis en Hans Holle zijn de verzorgers van de trainingen voor die groep.

Voor alle groepen geldt dat zowel voor de snelste als de langzaamste binnen die groep de training op een redelijke manier af te werken moet zijn, dus gebaseerd op het feit dat iedereen op zijn of haar niveau moet kunnen trainen.
In alle geledingen zien we een doorgroei naar een groter aantal kilometers per week, welke dan in afzonderlijke groepen worden gemaakt.
Ook het aantal mensen welke aan wedstrijden over grotere afstanden meedoet groeit nog gestaag, vooral de halve marathon komt steeds meer in trek.

Het loopt weer lekker!!

Eigen wedstrijden!
Iphitos organiseert al vele jaren in het winterseizoen drie Dinkelcrossen in het prachtige natuurgebied de Zandbergen.
Deze wedstrijden zijn begin november en begin februari.
Vanaf 2009 wordt met een Dinkelcross gestreden om de titel "Open Twentsch Cross Kampioen", in alle categorieën van de Atletiekunie, zowel voor kinderen en volwassenen.
De afstanden zijn per cross verschillend en bedragen tussen de 1,2 km voor de allerkleinsten tot 10 km tijdens alle crossen waarbij de conditie goed kan worden getest.

In mei wordt de "Twente Smokkel Trail" door onze club georganiseerd.
Een wedstrijd voor elk wat wils met afstanden over 2 km. (voor kinderen in twee leeftijdsgroepen t/m 11 jaar en vanaf 12 t/m 15 jaar).
Verder voor de oudere jeugd en de volwassenen een 5 km, 10 km, 15 km en 25 km.

Wat doen we verder nog?
Allerlei wedstrijden worden bezocht, veelal hier in de buurt zoals in de Lutte, Denekamp, Ootmarsum, Hengelo, Glanerbrug en natuurlijk de Enschedemarathon.
Maar ook wel verder weg zoals jaarlijks de Dam tot Damloop of een wedstrijd in Duitsland. Verder nemen soms leden deel aan grote stadsmarathons zoals New York, Berlijn, Rome of Londen.
Vanaf 2006 doet Iphitos mee aan de Vuurloop vanuit Wageningen naar Losser in estafettevorm waarbij de bevrijding van de tweede wereldoorlog wordt herdacht.
Dit doen we gezellig samen met onze zustervereniging Loopgroep de Lutte.
Ook vanaf 2006 wordt jaarlijks een minitrainingskamp verzorgd net na de zomervakantie.
Goed en lekker lopen in de bossen en veel plezier hebben is dan het motto.
Voor clubkleding en diverse soorten andere loopattributen gaan we naar Running Center.

De Finish
Hoe kom je er ook bij?
Hebben we jullie lezers wat lekker gemaakt of iets uitgedaagd, schroom niet en kom eens kijken. Dit gaat heel eenvoudig, je traint gewoon een aantal keren mee en daarna beslis je of alles aan de verwachtingen voldoet, die je vooraf gesteld had.
Is dit niet het geval dan zoek je weer wat anders, maar is alles wel naar wens dan kan altijd een inschrijfformulier ingevuld worden en inleveren bij de ledenadministratie zorgt ervoor dat je dan lid bent van Iphitos!

Dus niet langer gewacht, komen!!!

Klik hier voor onze trainingstijden.